Recrear els entorns quan s’aprèn per projectes

Tal com vàrem començar a entreveure a la  conferència de Judit Onsès: Els espais i l’arquitectura en entorns educatius, la component artefactual dels entorns educatius informa l’experiència pedagògica, però no la determina. L’espai més flexible pot ser convertit en el més rígid segons la idea que tinguem dels educands, els educadors, l’aprendre, el coneixement, l’avaluació i viceversa.

Per altra banda, a la conferència Aprendre i Educar-nos en una societat connectada, en Jordi Jubany vam visualitzar la multiplicitat d’entorns digitals en els que avui ens movem i aprenem (o no).

A la conferència de Fernando Hernández, “Recrear els entorns quan s’aprèn per projectes” explorarem com la finalitat educativa de l’aprendre a partir de projectes d’indagació, afecta i és afectada pels contextos. La idea és mostrar com aprendre a partir de projectes d’indagació contribueix a expandir la dimensió física dels entorns, al obrir, amplificar, traspassar i repensar les interconnexions entre les possibles persones implicades, les tecnologies, el sentit de l’aprendre, el coneixement i l’avaluació.

A càrrec de

Fernando Hernández Hernández
Professor de la Universitat de Barcelona
Grup de recerca consolidat ESBRINA
Xarxa d’excel·lència REUNI+D
Integrant del seminari: La perspectiva educativa de projectes de treball

Organitza

Equip docent de l’assignatura Entorns, processos i recursos tecnològics d’aprenentatge. Grau de Pedagogia. Universitat de Barcelona

Patrocina

VII Convocatòria d’ajuts de la Facultat d’Educacio (UB) per a l’organització d’activitats acadèmiques, culturals i d’extensió universitària. Tardor 2017

Col·laboren

Esbrina, Indaga-t, REUNI+D

Foto de Rachael Gorjestani

Dimecres, 29 de novembre de 2017

Matí: 10.30 – 12.30
Saló de Graus de la Facultat d’Educació
Edifici Migdia 1, 4t pis

Entrada lliure

Universitat de Barcelona

Campus Mundet

Passeig de la Vall d’Hebron 171
Barcelona, CP 08035