V Jornades sobre la Relació Pedagògica a la Universitat: nous entorns d’aprenentatge

Jornades / 20 i 21 de gener, 2016

Presentació

CREARI Grup de Recerca en Pedagogies Culturals (GIUV2013-103) de la Universitat de València promou les V Jornades Sobre la Relació Pedagògica a la Universitat: Nous Entorns d’Aprenentatge, tot comptant amb la col·laboració dels grups que han organitzat en edicions anteriors aquestes jornades: Esbrina Indaga-t (GIDCUB-13/087) de la Universitat de Barcelona, Elkarrikertuz de la Universidad del País Vasco i FORPROICE (Formación del Profesorado, Innovación y Complejidad en Educación) de la Universidad Autónoma de Madrid. Les Jornades es realitzaran a la Universitat de València els dies 20 i 21 de gener de 2016. L’Institut de Creativitat i innovacions Educatives de la Universitat de València és l’entitat universitària que coordina les Jornades.

Les Jornades consoliden els treballs realitzats per la Universitat de València en els últims anys. Està previst que hi participen investigadors universitaris, responsables institucionals, docents, i aquelles persones que tant des de la perspectiva educativa com des de l’àmbit universitari podrien estar interessades en analitzar la situació actual, revisar el que s’ha fet fins ara, i sobretot gestionar propostes de futur. L’èxit d’anteriors convocatòries organitzades per l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives, juntament amb el Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, avalen aquest nou projecte. Congressos internacionals com Els Valors de l’Art a l’Ensenyament (l’any 2000), el Congrés lnternacional Museus i Educació Artística (en 2005), el Congrés Internacional Art, Mestres i Museus (en 2010), o el Congrés Internacional Educació Artística i Diversitat Sexual (en 2015), així com les anteriors edicions de les Jornades Internacionals d’Investigació en Educació Artística (celebrades en els anys 1997, 2002, 2008, 2012 i 2015), han repercutit de manera important en aquest àmbit, en convertir la Universitat de València i la nostra ciutat en un referent de la reflexió sobre aquestes temàtiques vinculades als entorns educatius. Les successives recerques han suposat una sèrie de publicacions, entre les quals destaquem els llibres La Mirada Inquieta, Espacíos Estimulantes, Mentes Sensibles, Maestros y museos, Patrimonios Migrantes, Educación Artística y Diversidad Sexual (publicats per PUV), tots ells molt ben acollits per un públic cada vegada més gran i més interessat en aquestes qüestions. També impulsa la present iniciativa la commemoració de quinze edicions consecutives del Diploma en Educació Artística i Gestió de Museus, un curs de postgrau que pretenem convertir en una opció de caràcter internacional en format de màster.

Previsió de programa

Dimecres 20 de gener de 2016

9.00h

Recollida de documentació i acreditació de participants

9.30h

Presentació de les Jornades a càrrec de representants de les institucions participants i organitzadores

10.00h

Primera Sessió de Comunicacions i Debat

12.00h

Segona Sessió de Comunicacions i Debat

16.00h

Tercera Sessió de Comunicacions i Taula Rodona d’Intervencions

18.00h

Presentació de Publicacions i altres activitats

Dijous 21 de gener de 2016

10.00h

Quarta Sessió de Comunicacions i Debat

12.00h

Cinquena Sessió de Comunicacions i Debat

16.00h

Sisena Sessió de Comunicacions i Debat

18.00h

Taula amb responsables de projectes d’investigació de les universitats

19.00h

Sessió de conclusions i Tancament oficial de les Jornades

Comunicacions

Està prevista la participació d’un màxim de 50 participants. Tots els participants han de presentar comunicació, que haurà de ser aprovada. Es valoraran especialment les comunicacions presentades por grups de treball. Les comunicacions seran revisades pels membres del Comitè Científic, encarregat d’aprovar-les. Hi haurà quatre apartats temàtics diferenciats per tal de donar coherència al conjunt de les sessions. Cada comunicació s’ha de presentar amb un apartat temàtic concret.

Apartats temàtics

  1. Entorns virtuals mediats per tecnologies digitals
  2. Entorns de col·laboració entre estudiants
  3. Entorns de col·laboració entre professorat
  4. Entorns per potenciar la col·laboració amb els col·lectius socials

Terminis per entregar els resums de les comunicacions

El termini per entregar els resums (títol, autoria i una pàgina de text) serà el 20 de desembre de 2015. Abans del 10 de gener de 2016 es contestarà si han estat aprovats per a la seua presentació en les Jornades. Els resums s’han d’enviar a ricard.huerta@uv.es

Les persones interessades en publicar les seues propostes en forma d’article, podran presentar els originals a www.revistaeari.org abans del 30 de març de 2016

Data

20 i 21 de gener de 2016

Lloc

Universitat de València

Comitè organitzador

  • Estíbaliz Aberasturi Apraiz (Universidad del País Vasco)
  • Amparo Alonso Sanz (Universitat de València)
  • José Miguel Correa Gorospe (Universidad del País Vasco)
  • Agustín Dela Herràn (Universidad Autónoma de Madrid)
  • Ricardo Domínguez Ruiz (Universitat de València)
  • Xavier Giró Gràcia (Universitat de Barcelona)
  • Fernando Hernández Hernández (Universitat de Barcelona)
  • Ricard Huerta Ramon (Universitat de València)
  • Paula Jardón Giner (Universitat de València)
  • David Mascarell Palau (Universitat de València)
  • Germàn Navarro Espinach (Universidad de Zaragoza)
  • Joaquín Paredes Labra (Universidad Autónoma de Madrid)
  • Ricard Ramon Camps (Universitat de València)
  • Paloma Rueda Gascó (Universitat de València)
  • Juana Maria Sancho Gil (Universitat de Barcelona)
  • Aida Sánchez de Serdio (Universitat de Barcelona)
  • Loli Soto González (Florida Universitaria)

Amb la col·laboració de