#Educarconsentido

Construir educació a través del diàleg

En el marc de les profundes transformacions en l’ecosistema educatiu que van començar a donar-se a partir de la pandèmia de la Covid-19, va sorgir la iniciativa #educarconsentido. Un espai en el qual s’ha promogut el diàleg entre més de 120 veus provinents de més de 30 països del món. Totes aportant i compartint la seva experiència, expertesa, aprenentatge i trajectòria per tal de comprendre junts i juntes les diferents tensions, desafiaments i dilemes educatius en el marc d’una societat cada vegada més mediatitzada i digitalitzada.

#Educarconsentido neix el mes de març de l’any 2020, just quan es va decretar l’Estat d’Alarma a l’estat espanyol i en gran part dels països del món. És aquí quan els investigadors d’Esbrina, Pablo Rivera i Raquel Miño, en col·laboració amb l’ONG Faro Digital, representada pel seu director Ezequiel Passeron, van començar a dur a terme un cicle de xerrades virtuals que en la seva primera etapa va ser anomenada #charlascovid. Durant els mesos de març a juliol de 2020 es van realitzar un total de 45 diàlegs amb destacades veus internacionals de l’educació, entre elles: Henry Giroux, Boaventura de Souza, Marina Garcés, Cristóbal Cobo, Mariana Maggio, Denise Najmanovich, Carlos Magre, Neil Selwyn, Inés Dussel, Aina Tarabini, entre d’altres.

 

 

Des del mes de setembre de l’any 2020 i fins a juliol de 2021, es va dur a terme la segona etapa, ja amb un altre nom, i amb un projecte més sostenible (més enllà de la pandèmia). A aquesta etapa l’anomenem #educarconsentido. En ella, continuem dialogant amb veus tan destacades com: Gert Biesta, Fernando Trujillo, Agnès Van Zanten, Daniel Inerarity, Cristóbal Suárez, Linda Castañeda, Albert Sangrà, Luci Pangrazio, Juliana Raffaghelli, Geo Saura, Marina Subirats, Ramon Grosfoguel, Ellen Helsper , César Coll, Walter Mignolo, entre d’altres.

 

 

En el present, s’està començant a dur a terme la tercera temporada. En ella, busquem sostenir l’esperit de la iniciativa: el diàleg, el pensament crític, la reflexió en col·lectiu i els diferents camins possibles perquè l’educació sigui un dels pilars centrals per a la societat. Totes les temporades de #educarconsentido, al més a més dels capítols d’estrena setmanal, estan disponibles a la següent llista de reproducció a YouTube. També pots escoltar els podcast a Spotify.

Ens podeu seguir també a Twitter a través de les següents comptes i #hashtag.
@esbrinarecerca
@educarconsenti1
@farodigitalok

Imatge de la capçalera de Annie Spratt a Unsplash

Organitzat en col·laboració entre

 

Segueix-ho a