Y sí… hoy más que nunca, hablemos de educación

Aquest és un llibre concebut i desenvolupat en “mode pensar”. Si no us ve de gust moure el cervell, el cor, fins i tot l’estómac –òrgans fonamentals per pensar, transformar-nos, gaudir i patir–, millor no llegir-lo. Tot i que pensar i plantejar-se fenòmens tan complexos com l’educació, segons els estudiosos de la neurociència, manté viu i millora el nostre cervell i, per tant, la nostra vida.

No ofereix solucions als problemes que heu d’afrontar cada dia al lloc des del qual us dediqueu a l’educació; ni receptes miraculoses, ni prescripcions; ni fórmules meravelloses en forma d’algun tipus de “meta-vers”. Aquest text assumeix el context i el moment que estem vivint i intenta situar les seves cares i arestes, punts de fugida, tessitures, forces i relacions de poder, fortaleses, debilitats i possibilitats.

Al llarg de les seves pàgines abordo, des de la meva experiència, reflexions, diàlegs amb diferents autors i la investigació, el nostre viure en societats canviants i ensenyar a institucions amb tendències inercials. Les implicacions per a l’educació d’atendre poblacions en trànsit. La Tecnologia Educativa avui. El desbordament digital i els seus efectes col·laterals. El que implica esdevenir docent al món actual i cap on anem o ens agradaria anar.

Autora

Juana M. Sancho Gil

Editum. Ediciones de la Universidad de Murcia, 2022

ISBN-13: 9788418936586

Comprar