Trayectorias docentes e investigadoras en la universidad. 24 historias de vida profesional. Los efectos de los cambios en el trabajo y la vida profesional de los docentes universitarios

Aquest text forma part d’un projecte d’investigació “Els efectes dels canvis socials en el treball i la vida professional dels docents universitaris”, parcialment finançat per el Ministeri de Ciència i Innovació (SEJ2006-01876), on ens plantejavem explorar els canvis en els àmbits de legislació, l’organització institucional, la investigació, la gestió i la docència en els darrers trenta anys.

El principal objectiu de l’estudi era aprofundir en la comprensió de l’impacte del canvi enconòmic, social, cultural, tecnològic i laboral que están experimentant les universitats espanyoles en la vida i la identitat professional del personal docent i investigador, tenint en compte el context nacional i europeu.

Aquesta publicació recull 24 històries de vida professionals realitzades amb o sobre els docents universitaris. Els seus relats analitzats i contextualitzats, signifiquen una contribució significativa al coneixement basat en la investigació sobre el saber professional i l’experiència laboral a les universitats espanyoles, i en conseqüència, a la nostra comprensió sobre com els acadèmics s’estan enfrontant amb els canvis actuals.

digital15

Autors

Juana Mª Sancho

Fernando Hernández

Sandra Martínez

Patricia Hermosilla Salazar

Amalia Creus Quinteros

Aida Sánchez de Serdio Martín

Montserrat Rifá Valls

Paulo Padilla Petry

Adriana Ornellas

Virginia Ferrer i Cervero

Alejandra Montané López

Alicia Cid Reborido

Luis Hernández Yánez

Xosé Henrique Costas González

Lurdes Sagarzazu Unanue

Rafael Ruiz Álvarez

Pilar Campins Falcó

Antonio Aparicio Juan

Francisco Javier Tejedor Tejedor

Fernando Romero Subirón

Isabel Merodio de la Colina

Marina Gordaliza Escobar

Descarregar